Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Senátoři, kteří chtějí znovu

Protože jsem na Praze 4 už zase uviděl velké modré předvolební obličeje, napadlo mě se podívat, jak se ty tváře, který tam chtějí znovu, u toho chtění chovali v posledních dvou letech. Připomínám, že volby do třetiny Senátu jsou za šest týdnů (12. a 13.10. 2012).

Na www.senat.cz jsem si našel politika, který v Praze 4 usiluje o znovuzvolení a velké množství zajímavých náhrad, a podíval se, jakým způsobem si svůj plat a ty všechny zdaněné i nezdaněné náhrady (jako svůj vedlejšák) zasloužil.

Výsledek mě pobavil a rozhodl jsem se tak podívat na další, kteří CHTĚJÍ ZNOVU.

Tady jsem si našel jejich seznam:

Reklama

Tady zase ty překrásné náhrady…zajímavá je i ta jejich vyčerpanost:

O platech mluvit nebudu, platy českých politiků jsou něco podobnýho jako platy amerických číšníků – hlavní příjem to neni, jde možná o 20% toho příjmu… a do 100% se vše dorovnává dýžkem. Nemá cenu se o tom bavit.

Ale plat senátora je 56.847 korun měsíčně, cha, jen tak, pro pořádek…

A tady jsem se podíval, jak politik, který ZNOVU CHCE, pracoval za poslední dva roky.

Rád bych vás teď s mým seriosním výzkumem obeznámil…ale musím říct, že mě fakt zaskočilo, že existujou lidi, který nejsou schopný udělat ani dvě třetiny svojí práce (v některých případech dokonce ani polovinu), ale chtěj to všechno zase ZNOVU.

Chápu, že je třeba jezdit za voliči na Maltu, případně se věnovat něčemu zajímavějšímu, třeba zlepšování své kvality života atd., ale jako fakt tohle myslíte vážně?!

Zajímalo by mě, jakej blbec vás bude za těch šest tejdnů volit.