Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Mikuláš, titulky a eurozóna

Blíží se apokalypsa eurozóny a Mikuláš přináší své dary. Je ráno 5.12. a týmy pracovníků zpravodajských serverů si lámou hlavy. Čím dnes čtenáře vystrašíme, aby nám klikli na ten titulek...

Je potřeba tam dát slovo eurozóna, obrázek rozpadajícího se eura a titulek: Kolaps přijde za několik hodin, případně: Eurozóna odpočítává své poslední minuty.
Do toho se teď řítí biskup Mikuláš a kolem se bude motat vožralej satyr čert a chudokrevnej anděl. Jeho papírová křídla snad poslouží i k odklízení zvratků rozvášněných dětí, které se půjdou na Staromák opít svařenym vínem.
To by mohlo bejt dobrý, řeknou si editoři.
Montáž Merkel a Sarkozyho coby Anděl s Ďáblem v těle, snažící se zotročit ubohé evropské národy, s titulkem: To nedokázal ani Hitler, přinese rekord ve sklizni českých internetových kliků.
Další titulek: V severních Čechách Cikáni sáňkují na opuštěném parkovišti už tolik nepotáhne.
Ovšem, Občan Romského původu napadl a znásilnil nebohého anděla, Mikuláše i bílého čerta, se svojí úspěšností přiblíží tomu o Hitlerovi.
Z občana Roma se po bližším zkoumání vyklube čecháček, který si v rámci svojí sexuální deviace zmíněné trio zaplatil, ale nakonec se rozhodl nezaplatit a byl po zásluze zbit mikulášskou holí, když byl předtím spoután pekelnými řetězy a střídavě znásilněn čertem a andělem…

Jako dítě mě tahle unikátní česká blbost, strašení dětí bizarně oblečenejma dospělejma, který se tim sami bavěj, netěšila. Bral jsem to jako nutný zlo, který předcházelo vánočnímu štěstí. Nikdy jsem to nepochopil – proč se dospělí prevlíkaj a dělaj ze sebe s úspěchem idioty. 

Jednou jsem to teda taky zkusil, abych to poznal. Koupil jsem si strašnou masku a strašil děti. Nic jsem ovšem nepociťoval – ani radost, ani zábavu…vůbec nic. Slíbil jsem, že to udělám, udělal jsem to a tím to pro mě skončilo.

Jako malý dítě jsem ze sebe vykoktal básničku před svatým mužem, sousedem ze čtvrtýho patra. Rok poté jsem zjistil, že se místo trápení doma můžu vydat 5.12. večer ven, do sídlištních ulic. To bylo to pravý magično – vzali jsme šutráky a házeli je na skupinu astrálních figur.
Dav dětí se táhnul za svatohříšnou trojicí a ve vzduchu byl cítit kouř doutníku soudce Lynche, závany kouře ze spálenejch hadrů a vzrušení ze semknutí dětských sídlištních softgangů.
Konečně jsem měli jednoho nepřítele.

Dnes se situace zřejmě už opakovat nebude, ale patron námořníků a Rusů už šije svoje kostýmy, aby si v rytmu alkoholu a dunění televizní seriálové eucharistie znovu a naplno vychutnal tu zvláštní zabavu spolu se svym pekelnym bratrem a hermafroditnim bratrancem.

Facebook se zhroutí pod návalem těch veselejch fotek Dobra a Zla z Česka.

Do toho budou znovu svoje perly pohazovat všichni internetový analytici, kteří nám osvětlí současné chaotické děje na trzích, vyděsí rozpadem a nebo naopak udržením eurozóny a se zachmuřeným výrazem vyjádří svoji investiční nervozitu.
Večer to hoděj za hlavu, natáhnou masky, vezmou do rukou hole potažené alobalem a vykročí do magických pražských ulic sehrát další dějství toho divnýho představení.

Je ale štěstí, že se Mikuláš, patron prostitutek a dětí, objevil, protože 6.12. byl původně svátek Diany, římské bohyně lovu.

Bledou dívku z Teplic postřelil šípem v lidské kůži oblečený cikán.

Reklama