Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Manažírek a teambuilding

Vyskytuje se na exekutivní úrovni, kam se dostal tak, že ho někde jinde vůbec nechtěli, tak ho povýšili do Česka.

Na první schůzi se svým novým českým týmem se dloubá v nose, ukusuje plastikový kelímky na kávu (ale nepolyká) a neúspěšně se snaží vyvolat dojem, že ho problémy nových podřízených zajímají.

Má nové audi v úpravě bílý gazík, v něm milenku a golfové hole, a všechny ohromuje svými trefnými postřehy podávanými německo-francouzskou angličtinou.

V pondělí ráno prudí podřízené, že mají zašlé portmonky, což při placení obědů zákazníkovi nevypadá hezky, a k večeru se svěří, že buduje podzemní bazén s umělým vlnobitím.

Reklama

V úterý ráno shání po kanclu leštidlo na botky, aby se blýskaly, jako jeho intelekt. K večeru fakuje na podřízené, kteří neví proč.

Ve středu je týden v největším rozjezdu. Lidi dělaj, až z nich šlehaj plameny, on chodí po kanceláři a instaluje si nad stůl velké zarámované obrazy manželky a dětí. Potom odjíždí s milenkou na golf tím bílým gazíkem.

Ve čtvrtek ho konečně taky někdo zjebe, takže si nechá nastoupit všechny své přímé i nepřímé podřízené, prostě vsechny lidi, a seřve je tak, že slabší povahy se rozpláčou a ty silnější začnou přemýšlet o výpovědi.

Je důležité, aby shit, kterej na něj někdo pustil, byl do posledních kousků přesunut na podřízené kolegy a kolegyně. Jen potom dokáže dobře usnout.

Jak spí ostatní, to ho nezajímá.

V pátek čeká do pěti odpoledne. Potom svolá schůzi a přemýšlí, co zajímavého by eště udělal, aby věci tak nějak popostrčil.

Napadne ho, že při posledním auditu kvality, nejmenovaná, ale o to víc důležitá auditorská firma, definovala jako jeden z action pointů zlepšení komunikace.

Komunikace se dá zlepšit jedině teambuildingy. To vědí všichni od úrovně CEO do úrovně hajzlbáby.

Konzultační firma dokáže samozřejmě velmi rychle a velmi draze takový príma teambuilding zorganizovat. Lidi tam dostanou lyže a koncem července budou běhat po poli, se zavázanýma očima hledat v improvizované skládce poklad, nebo jenom řešit různé rébusy a tak.

Manažírek nelení a v pátek po schůzi, která končí v sedm sharp obvolá všechny, i ty, co jsou zrovna na dovolené. Že si někdo zrovna dává drink po celodenní surfový session na druhým konci světa, případně jde s rodinou na večeři tamtéž, to je ale banalita. Maj dovolenou, ale co je mně do toho, dnes musí přece všichni upřednostnit zájmy firmy před těmi osobními.

Kdo nepřijede na teambuilding, je odepsán. Jako really, really, we have to improve communication and refresh our company values. Challenges, sandwitches, and bitches.

Je spokojen, protože ti, co ho s tim pruzenim poslali do prdele, jsou přesně stejní, kteří jsou mu nesympatičtí a bude proto hned moci nastartovat proces jejich propouštění.

A tenhle typ má teď před sebou víkend, na který se těší.

Popřejme mu, ať ho má klidný a rušený maximálně telefonáty nějakých uplně stejných, ovšem jemu nadřízených, kreténů.