Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Last week

RHCP

RHCP, Source: Rolling Stone

V argentinských primárkách zoufale neuspěl argentinský prezident Macri, člověk, který se snaží udělat nemožné – opravit argentinskou ekonomiku. Síly, které tu ekonomiku do setrvalého kolapsu v minulosti poslaly (rodina Kirchnerů) se naopak těší velké přízni voličů. Argentinské peso na zprávu zareagovalo propadem o 18%.

Internet elektrizovalo video firmy Whooshh Innovations, ve kterém americká společnost představila svůj systém na střelbu lososů přes přehrady. Zákazníci, kterých je údajně zatím kolem 20 v USA a v Evropě, si od zařízení slibují zlepšení rozmnožování lososů na horních tocích řek. Kapacita děla a následného systému trubek je 50.000 spokojených ryb denně.

U města Goulburn, na jihovýchodě Austrálie, bylo spatřeno velké stádo klokanů, jak si hrají ve sněhu.

„Alláh je velký” a „Zastřelte mě, chci zemřít,” vykřikoval 21 letý muž, který se za bílého dne procházel po centru Sydney s nožem, zabil jednu ženu a další zranil a nakonec byl zadržen kolemjdoucími pomocí židlí a přepravek na mléko.

WWF vydalo zprávu, že ročně je v Africe zabito 20.000 slonů.

Ministerstvo pro klimatickou změnu Pakistánu s okamžitou platností uvalilo zákaz na výrobu, používání a prodej igelitových sáčků v oblasti hlavního města. Tresty za porušení zákazu budou tvrdé, protože pakistánští úředníci se vše jeli učit do Keni, kde je za podobné provinění trest až 4 let vězení a pokuta 40.000 USD.

Economist přinesl zprávu, že v Americe pokleslo neefektivní pálení zkamenělých stromů o 40% oproti roku 2005.

Hong Kong soustavně ukazuje Číně middle finger a komunistická velmoc proto umístila na hranice s odbojnou a svobodomyslnou provincií armádu. S úlevou jsme si ve světovém tisku mohli přečíst, že z obrněných transportérů byly odmontovány ty nejtěžší kulomety.

Dvojice teplých tučňáků Skipper a Ping, ze ZOO v Berlíně, si adoptovala vejce.

Na otázku serveru Politico.eu, co by chtěla Angela Merkel, aby si o ní četly děti za padesát let v učebnicích, odpověděla německá kancléřka, že by to mělo být heslo: Zkusila to.

Úřady v Paříži uzavřely oblast Notre Dame, aby dekontaminovaly oblast od zvýšené koncentrace olova, vzniklé jako přímý důsledek známého požáru.

V hlavním městě Brazílie, Brasilia, protestovaly v rámci akce Marcha das Mulheres Indigenas indiánky proti ničení Amazonského pralesa, zatímco válečníci zůstali radši sedět doma u plotny.

Na plavbu z Evropy do USA, na summit o klimatu, se na jachtě Malizia II vydala 16 letá švédská aktivistka Greta Thunberg a neuvěřitelným způsobem touto troufalou akcí zasáhla ledví světových internetových komentátorů, kteří ji vyčetli, že se u tohoto zcela zjevného politického aktivismu jedná o politický aktivismus. Greta jim na dálku odpověděla, že ji nezajímají.

Rusko a Venezuela podepsaly dohodu o přátelských návštěvách svých bitevních lodí ve svých přístavech.

Ruský pilot Damir Yusupov, spolu s 233 lidmi na palubě Airbusu 321, doplachtil do kukuřičného pole poté, co do motorů letadla narazilo hejno ptáků a oba motory krátce po startu přestaly fungovat. Letadlo plachtilo z výšky zhruba 240 metrů a posádka zachránila sebe i všechny cestující zřejmě díky tomu, že přesně dodržela postup pro podobné situace sepsaný v pilotním manuálu.

Poté co Norsko a Německo přiškrtily svoje příspěvky na ochranu Amazonie, prohlásil brazilský prezident Bolsonaro, že “Norsko taky zabíjí velryby.” Na německé televizní stanici ARD se poté objevil satirický pořad Idiot z Ipanemy.

Vybuchl Popocatepetl.

Na Islandu uspořádali obyvatelé pohřeb místnímu ledovci Okjokull a na skálu, co po ledovci zbyla, umístili desku, na které stojí, že do 200 let všechny ostatní ledovce na Islandu také zemřou, že jako lidstvo jsme si vědomi, co se s klimatem odehrává a jak by se problém měl řešit a jenom ti, kteří přijdou za těch 200 let k té desce budou vědět, jestli se to řešit podařilo, nebo ne.

Před 30 lety vydali Red Hot Chilli Peppers svoje album Mother´s Milk a stali se tak známí.

 

Minulý Last week

Reklama