Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Last week

Woody Harrelson

Source: GrowthOp

 Čína kvůli obchodní válce s Amerikou stlačila juan na úroveň před 11 lety a světovým burzám popadaly indexy.

El País přinesl zprávu, že španělskému vědci Juanu Carlosovi Izpisúa a jeho kolegyni, Estrelle Núnez, z Katolické University v Murcíi (UCAM), se podařilo v čínských laboratořích poprvé stvořit chiméru – embryo vzniklé spojením lidských a opičích buněk.

Demokratický kandidát na kandidáta Demokratů v jejich pokusu o odstranění Donalda Trumpa z oválné místnosti, Bernie Sanders, už to nevydržel a na Twitter napsal: Donald Trump věří tomu, že klimatická hrozba je hoax. Donal Trump je idiot.

True detective Woody Harrelson se vyjádřil v interview pro Esquire, že když byl kdysi na večeři s guvernérem státu Minnesota Jesse Venturou, Melanií a Trumpem, musel si odskočit ven na jointa, protože nebyl schopen pokračovat ve večeření v situaci, kdy Trump neustále mluvil.

Milióny Američanů, kteří v roce 2016 neměli rádi nového prezidenta se vyjádřili, že teď už ho rádi mají. Zprávu přinesl failing New York Times.

Francouzský buldoček překvapil svou majitelku Emmu Heinrich, když se jí doma na Manhatan Low East Side po návratu z venčení vyškubl z ruky, vyběhl po schodech na střechu šestipatrové budovy, skočil dolů, přistál na letní střeše cizího kabrioletu a ze scény odešel svobodný jen s pohmožděninami a odřeninami.

Vědci oznámili, že stvořili kousek zlata o tloušťce 0.47 nanometru.

0d 9.8. 1999 uběhlo právě dvacet let, co je převzetím moci od Borise Jelcina s námi neustále přítomen a v našich srdcích neustále živý, velký ukazatel vzdušných cest jeřábům, zdatný jezdec na koních, trpělivý vyzvedávač pokladů z mořských hlubin, chytrý rybář i obratný hokejista, otec, syn i duch, ruský vůdce národa, Vladimír Putin.

83 letá důchodkyně zapadla v Chabarovském kraji v Rusku do bažiny, když byla hledat houby a celý den odháněla vrčením medvěda, který ji chtěl sníst.

9.8. 2019 začala pouť do Mekky. Svou životní pouť Hadždž směrem k černému kameni Kaaba, který byl původně bílý, ale zčernal hříchy muslimů, už letos vykonaly skoro dva milióny věřících. Stojí za zmínku, že v televizním duelu s primátorem Hřibem na DVTV vyslovil pražský katolický radní Wolf odvážnou myšlenku, že jižní Morava je Mekkou křesťanství.

V Lucembursku a Holandsku se objevila ničivá letní tornáda.

Lucembursko se rozhodlo, že bude první evropskou zemí, která legalizuje marihuanu. Potvrdil to ministr zdravotnictví a zároveň požádal okolní země, ať už s tím taky něco udělají.

Guvernér státu Rio de Janeiro, Wilson Witzel prohlásil, že kdo bude přistižen, jak kouří trávu na pláži (všichni), bude předveden na policii a potom bude za trest uklízet na té pláži odpadky.

Prezident Bolsonaro pozval na návštěvu vdovu po šéfovi speciální vyšetřovací jednotky v době vojenské diktatury, Carlosu Alberto Brilhante Ustrovi, prvnímu prominentovi brazilské vojenské diktatury odsouzeném po přechodu země k demokracii pro mučení a únosy odpůrců diktatury. Vyslovil jí lásku, prohlásil, že její manžel byl hrdina a pár dní poté sarkasticky křikl směrem k ochráncům životního prostředí, že by měli míň jíst, vyměšovat jen obden a tím také můžou přispět k ochraně klimatu.

Transexuál Frank Teixeira (27) z města Itapira, ze státu São Paulo v Brazílii potěšil svou ženu Taris de Souza (38) informací, že čeká dítě. Rodina se nejdřív chystala dítě adoptovat, nakonec jim ale přišlo lepší situaci vyřešit přirozeným způsobem a Frank se vyfotil na Instagram s břichem.

Speciální jednotky Kyrgyzstánu zaútočily na obydlí bývalého prezidenta Almazbeka Atambayeva s cílem politika zadržet a odvést do vězení. Místo toho byly ovšem speciální jednotky zadrženy obránci Atambayeva a jeden z vládních útočníků byl zabit. Po celodenním chaosu, kdy bylo dalších osmdesát lidí zraněno, byl nakonec bývalý prezident zadržen a bude souzen pro korupci.

Economist informoval, že 70% světové produkce kokainu pochází z Kolumbie, 57% vědců a inženýrů v Litvě jsou ženy a veřejná doprava zdarma se Estonsku vyplatila.

Skupina uvědomělých poslanců v Keni vyhodila z parlamentu svoji kolegyni, protože si sebou přinesla do práce dítě.

Mexický umělec Pedro Reyes přetavil 1527 zbraní, které od lidí ve městě Culiacán vybral za kupóny na koupi elektroniky, na 1527 lopat a ty rozdal do místních komunit, aby s jejich pomocí lidé zasadili 1527 stromů.

Kanadská pobočka americké banky JPMorgan Chase oznámila svým držitelům kreditních karet, že jelikož končí svůj kanadský business, všechny dluhy na kreditkách svým zákazníkům při té příležitosti smazává. Kdo pravidelně pracuje s dluhem na kreditce určitě chápe, jak je tohle nádherná zpráva.

Uber oznámil, že v druhém čtvrtletí zase prodělal a akcie firmy se propadly o 8%.

V mešitě poblíž Osla se k masové střelbě odhodlal po zuby ozbrojený domácí terorista poté, co zabil svou dívku. Stačil zranit jednoho člověka, než ho přemohl 65 letý muslimský stařík ozbrojený holí.

V severní Kalifornii spadl na policejní auto medvěd a neovládané auto i s policistou skončilo v příkopě, kde vybuchlo. Řidič, zástupce šerifa z okrsku Humboldt, stačil utéct a medvěd údajně také “odešel ze scény,” jak informovalo dopravní oddělení kalifornské policie.

 

 

Minulý Last week

 

Reklama