Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Last week

Source: Vice

Rihanna (Source: Vice)

Na tweet amerického prezidenta o střelbě v El Paso, odpověděla zpěvačka Rihanna v tom smyslu, že v Americe je jednodušší si pořídit samopal než vízum a celá ta slavná zeď spíš zadržuje americké teroristy doma. Za zmínku stojí, že den před střelbou v El Paso a Dayton, si domestikovaný terorista Santino William Legan (19) koupil v Las Vegas legálně samopal a odjel do města Cali, kde zastřelil tři lidi na česnekovém festivalu.

Na letišti v Baltimore objevili policisté v zavazadle muže cestujícího z Kuvajtu raketomet. Muž policistům vysvětlil, že si věc veze domů na památku.

Kyle (Bugha) Giersdorf (16) vyhrál turnaj v hraní počítačové hry Fortnite, který se konal v New Yorku a odnesl si domů 3 miliony dolarů.

Pořadatelé olympijských her v Tokiu oznámili, že veškeré medaile budou vyrobeny ze starých mobilních telefonů. Telefony obsahují malé množství zlata, stříbra i bronzu a dnešní technologie už umí drahé kovy z domácích miláčků vydolovat.

Indický premiér Modi se vydá do divočiny se známým propagátorem přežití v divoké přírodě, Bearem Gryllsem. “Dlouho jsem žil v divočině, “ podpořil indický nacionalista Modi tuto svojí novou aventůru.

Čínský disident Huang Qi byl odsouzen na 12 let za poskytování informací cizím lidem. Předtím byl vězněn za pomoc lidem postižených zemětřesením v Sichuanu a úplně poprvé byl ve vězení za boj proti pašování lidí.

Čínská firma Huawei oznámila, že přes nepříznivou situaci na západních trzích se její růst v prvním pololetí roku 2019 zvýšil oproti minulému roku o 23,3%, což je víc než co zdaleka předvedla její konkurence. Například firma Samsung oznámila katastrofální propad svého zisku o 56% v druhém čtvrtletí tohoto roku.

Etiopský ministr pro inovace, Getahun Mekuria, tweetnul, že se v zemi podařilo během dvanácti hodin zasadit v rámci kampaně Green Legacy 353 633 660 stromů.

Vědci konečně přišli na to, jak je možné, že Komodští draci dokáží tak dlouho pronásledovat a nakonec skolit buvola. Na rozdíl od jiných chladných ještěrek, mají tito třímetroví draci metabolismus podobný savcům a při kousnutí do buvola pošlou do jeho krevního oběhu protisrážlivé látky, takže zvíře vykrvácí.

Facebook smazal některé příspěvky italské vládní Ligy premiéra Salviniho, protože ty kecy neodpovídaly jeho normám. Na příspěvky upozornila nová italská politická imigrantská organizace Milovaná Itálie.

Francouzský festival balónů poslal do vzduchu 456 těchto horkovzdušných těles.

Francouz Franky Zapada si připnul svoje létající prkno Flybord Air a přeletěl na něm kanál La Manche.

Firma Sony oznámila, že vyvinula osobní klimatizaci. Věc se instaluje na záda do speciální kapsy na košili, dokáže snížit teplotu těla až o deset stupňů a mohla by pomoci i Čechům trpícím na přelomu července a srpna v pražských ulicích i hospodách.

V Iránu byly odsouzeny tři ženy k 55 letům vězení kvůli tomu, že v rámci kampaně White Wednesday, což je akce proti povinnému nošení hidžábu, se projely metrem prostovlasé a udělaly z toho video.

BBC informovala, že od doby, co byl v Británii zaveden poplatek 5 pencí za igelitový pytlík, klesl odbyt těch strašlivých věcí o 90%.

Do nepohody se dostal brazilský prezident Bolsonaro, když všechny nepřátelské novinářské organizace publikovaly průzkum, který ukázal, že 86% Brazilců nesouhlasí s politikou prezidenta vůči Amazonii a jejím původním obyvatelům. Celá věc se odrazila v sentimentu vůči osobě prezidenta na sociálních sítích, kde jeho příznivé hodnocení opadlo v minulém měsíci o deset procent.

Vědci se podivili nad skutečností, že některé amazonské zmije se přizpůsobují životu v korunách stromů a můžou se tak měnit na něco úplně jiného.

K mezinárodnímu dni piva, 2. srpna, vydala EU statistiku, která říká, že nejvíce piva se vyrobí v Německu, nejvíc ho exportuje Holandsko a nejvíc piva se dováží z Mexika.

Belgický levicový novinář Dimitri Verhulst se v deníku De Morgen opřel do sionistů výrokem: “Být Židem není náboženství, Bůh by nikdy nedal žádnému stvoření tak hnusný nosy. “

Začaly se ozývat hlasy, že Rusům hoří velká část země. Ruská vláda na ty hlasy odpověděla tak, že začala bít lidi, kteří chtějí podle Ústavy Ruské federace vyjádřit svobodně svoje názory, do kloubů a kotníků.

 

 

Minulý Last week

Reklama