Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Last week

 

Source: Roling Stone

source: Roling Stone

Socialismem nasáklý stát New York přišel s dalším omezením naší svobody ve formě zákazu amputace drápů koček. Konzervativní odpůrci klapajících nožiček domácích miláčků už tedy konečně ostrouhali.

„Nemohla jsem plakat, tak jsem se radši smála,“ uvedla Anaisa Mendonça Franqueiro Bessa, která se kvůli výpadku elektrické energie ve městě musela vdávat v Katedrále Svaté Terezy brazilského státu Uberlandia za svitu mobilních telefonů.

Jihokorejské stíhačky F-16s vypálily varovné výstřely na dva ruské bombardéry Tu-95 a doprovodný průzkumný letoun A-50, které, tak jak to Rusové v rámci svojí doktríny pruzení ve vzduchu, na vodě i na suchu běžně dělají, vlétly do jihokorejského vzdušného prostoru. Bylo to poprvé, co cizí letadla narušila jihokorejský vzdušný prostor od konce Korejské války v roce 1953.

Ruská policie zbila lidi, kteří si chtěli svobodně zavolit v Moskvě a víc než tisíc jich předvedla k vysvětlení skutečnosti, že by chtěli mít jákési nepovolené komunální politiky.

„Až vás budou zabíjet, ozvěte se,“ dozvěděla se petrohradská LGBT aktivistka Jelena Grigorjev od policejních úředníků poté, co jim poněkolikáté oznámila, že jí neznámí lidé vyhrožují na ulici i na internetu. Potom byla nalezena zavražděná.

Economist informoval, že mladí lidé se vyhýbají Facebooku, který mají za kecárnu pro svoje prarodiče.

Překvapení vyvolal v policistech z okrsku na předměstí Sydney moment, když do jejich auta, zaparkovaného před policejní stanicí, narazil 28-letý muž, který ve svém autě přepravoval 273kg methamphetaminu (perníku) v hodnotě 140 milionů dolarů. Podle zpráv policistů utrpělo policejní auto závažná poškození.

Do norského Hammerfestu připlavala beluga s podivným, silně utaženým obojkem kolem krku. Místní vědci se jí ujali a krmí ji denně patnácti kilogramy čerstvě ulovených ryb.

Afghánská vláda požádala @realDonaldTrump o vysvětlení jeho výroku, že by “ vyhrál válku v Afghánistánu během deseti dní tak, že by vymazal Afghánistán z povrchu země.“ Americký prezident se měl takto vyjádřit po svém jednání s pakistánským ministerským předsedou Imranem Khanem ohledně ukončení nekonečného konfliktu ve střední Ázii.

USA obnovily, po liberálním půstu v letech 1988-2019, federální trest smrti.

Singapurská policie zadržela historicky největší kontraband slonoviny a luskouních šupin v kontejneru, který do přístavu doputoval z Demokratické republiky Kongo. Zatímco k nahromadění devíti tun slonoviny muselo být zabito přibližně 300 slonů, k nasbírání dvanácti tun luskouních šupin muselo být zabito kolem 2000 těchto malých savců, jejichž těla se bohužel stejně jako sloní kly používají v tradiční čínské medicíně.

Čína oznámila, že může nasadit v Hongkongu armádu, aby udržela společenský pořádek.

U brazilského města Fortaleza byla v hlubině oceánu nalezena velká socha opice.

Nadia Savčenko, ukrajinská důstojnice letectva, hrdinka, vězněná v Rusku, posléze ukrajinská politička, obviněná z velezrady, z pokusu o státní převrat, vězněná na Ukrajině, získala v posledních volbách do ukrajinského parlamentu osm hlasů.

Organizace bohatých států OECD oznámila, že nejvyšší minimální mzda se nachází v Austrálii.

Camberra informovala svět internetu, že jako první na světě vytvoří policejní útvar, který se bude výhradně zabývat aktivitami Facebooku a Googlu.

V Yellowstone se rozzuřil bizon, napadl několik lidí a nakonec vyhodil do vzduchu devítiletou dívku. Dívka útok přežila s odřeninami.

NASA oznámila, že 24.7. 2019 prolétly kolem Země tři asteroidy, které předtím nikdo neviděl a jeden z nich, široký kolem 120 metrů, byl k Zemi blíže, než Měsíc.

Maďarský plavec Kristof Milak (19) vylepšil deset let starý rekord Michaela Phelpse na 200 metrů motýlek o 0.78 sekundy, což je nevídaná událost, o které si autor tohoto textu nikdy nemyslel, že vůbec někdy nastane.

Vědci z Universidad Politechnica de Madrid oznámili, že dokáží s 90% úspěchem identifikovat přicházejícího Parkinsona pomocí analýzy hlasu. Změny, způsobené chorobou, mění strukturu hlasivek a tím i zvuky, které z nich vycházejí. Metoda se má časem rozšířit na detekci ADHD nebo Alzeheimera.

Řecké desetileté dluhopisy se k překvapení finančních analytiků ocitly pod 2%, což je míň, než kolik teď vynáší desetileté dluhopisy USA. To je dost zajímavá situace vzhledem ke katastrofickým zprávám týkajících se Řecka a EU, které už jsme všichni četli stokrát.

Zuzana Čaputová si upravila vlasy a vyrazila do Francie, kde se vyfotila s Emmanuelem Macronem a byla z toho fotka, u které stálo za to si povzdechnout, jak se jiné země mají dobře, že se tam lidé můžou dívat na své politiky, kteří jsou chytří, vzdělaní a hezcí.

Časopis Roling Stone spočítal, že průměrný věk těch největších umělců světa je 53 let.

 

 

Minulý Last week

Reklama