Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Last week

Hrdinní dombasští horníci, ve svém spravedlivém boji proti neonazi vládní juntě, zasáhli minomentnou střelou auto ukrajinských mediků a několik jich zabili. Stovky protičínských demonstrantů v Honkongu vtrhly do parlamentu a na zdi namalovaly obrázky. Společný team NYT, Guardianu a dalších přinesl zprávu, že Čína instaluje na vybraných hraničních přechodech turistům i místním do telefonu aplikaci, která stáhne kompletní obsah telefonu do vládních databází k libovolnému komunistickému použití. Economist přinesl zprávu z Turecka, kde prý zoufalým imámům mizí věřící před očima. Na vině odklonu lidí od víry v Boha jsou velká města, asi tak, jako všude na světě. V jeruzalémských synagogách začali před modlením veřící praktikovat active shooter drill. Japonci začali znovu s lovem velryb, jsou tam z toho šťastní a na ostrově Kyushu vznikl železniční chaos, protože na dráze vypadl proud. Vyšetřování ukázalo, že se někam připlazil nic netušící nebohý šnek a svým tělem propojil dva kontakty. Vědci tento týden, narozdíl od minulého týdne a stejně jako předminulý týden prohlásili, že Oumuamua nepatří mimozemšťanům. Švédsko zakázalo kouření před hospodami a zásadně tak omezilo naši svobodu. Brazilský mystik Oli Santos de Costa se obvinění z podvodu 14 žen, které okradl, bránil slovy o tom, že„měl ty všechny ženy opravdu jako milenky a jenom s nimi obrazně skákal před manželkou přes plot, aby stimuloval jejich osobnostní rozvoj.“

Obyvatel White Housu prohlásil během dne přehlídky americké brannosti, že revoluční americká armáda obsadila jakési letiště sto let před prvním letem bratří Wrightů a internetoví vtipálci mu to okamžitě spočítali. S&P 500 index se potom zastavil na rekordním čísle ever.  Sestra jordánského krále, princezna Haya, prchla před svým dubajským manželem bin Rašídem al Maktoumem, šéfem Dubaje, protože byla zanedbávaná a pruzená ostatními ženami a zhrzený šejk jí potom o tom napsal báseň.

Americké ženy vyhrály Mistrovství světa ve fotbale a jejich útočnice, Alex Morgan, se vyjádřila, že ji trochu vadí následující genderový rozdíl: Když si chlapi po gólu například sahaj na pytel, nebo co, tak to nikdo neřeší, zatímco když já po gólu vstřeleném Anglii předvedu pantomimu pití šálku čaje, mediální svět se z toho zhroutí.  Tesla dodala v posledním čtvrtletí  historicky nejvíce aut a její akcie posílily o 8%. Dalailáma prohlásil, že pokud by měl nástupkyni, měla by být hezká. Hned pár dní poté se v záchvatu politické korektnosti omluvil, že to byl vtip. Na hliněných nohou se kolíbající ostrovní velmoc dostala další ránu, když deník Guardian oznámil, že no deal Brexit bude znamenat velký nedostatek plastikových Santa Klausů a dalších národně autentických atributů Vánoc. Facebook a všechny jeho další služby zažily masivní výpadek, protože se jim nepodařilo implementovat vylepšený software, což se teď bude dít čím dál víc. Vybuchla Stromboli a zabila přitom kolemjdoucího. Italský válečný veterán Alfonso Camassa, žijící v Anglii, pravidelně zpívá na louce klasickou operu kravám a ty jsou potom šťastné.

Týdeník Economist přinesl zprávu, že současným největším rejdištěm pirátů není Česko, jak by se po nahlédnutí do českých médií mohlo zdát, ale Západní Afrika, specificky pobřeží Guiney. 3.-4. července 1976 proběhla unikátní operace Entebbe, při které izraelské komando vysvobodilo rukojmí z Airbusu Air France uneseného do Angoly. Akci nepřežil jediný voják, šéf celé mise Netanjahu, starší bratr současného premiéra. Před kavárnou State Line Lookout cafe v New Yersey objevil personál pověšený pytel lidských kostí. Národní uřad pro sledování UFO v Americe prišel se statistikou za roky 1985-2018, ze které vyplývá, že výskyt kosmických korábů mimozemšťanů během Dne nezávislosti 4.7. je čtyřnásobný oproti jiným dnům v roce. Dvanáctiletý nigerijský vývojář vytvořil robota, který perfektně skládá vyprané prádlo.  World Economic Forum přišlo se zprávou, že lidé by měli přemýšlet, než začnou jíst chobotnice, jelikož ty jsou chytřejší, než někteří lidé. Irský prezident v projevu k studentům řekl, ze nebyli narozeni k tomu, aby k něčemu byli. Tenista Nick Kyrgios se přiznal, že během svého právě skončeného wimbledonského zápasu s Rafaelem Nadalem chtěl protihráče trefit míčkem do hrudi, když ho ještě navíc předtím trolil podáváním spodem. Las Vegas začalo přijímat platby pokut za parkování ve formě školních potřeb a vyšlo tak vstříc učitelům, kteří si stěžovali, že tužky, sešity a gumy musí kupovat sami. Madonna a Anitta si spolu zazpívaly a ikona popu k tomu prohlásila, že portugalština je těžká řeč.

Independent přinesl zprávu, že červen byl nejteplejším měsícem v měřené historii Země.

 

Minulý Last week

 

 

Reklama