Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Last week

Keanu Reeves as Johnny Silverhand in Cyberpunk 2077

Keanu Reeves as Johnny Silverhand in Cyberpunk 2077. Source PCGamesN

 

Donald Trump dementoval zprávu, že se rozhodl hurikány, blížící se k americkému pobřeží, bombardovat atomovou bombou. S dementní zprávou přišla nenáviděná světová média. Americkému prezidentovi se přestává dařit, protože mu dokonce Dánsko odmítlo prodat Grónsko.

Při Ontario Straford Festivalu byla v hledišti divadelního sálu vyfocena skupina budoucích policejních psů, kteří se šli podívat na dílo Billy Eliot: The Musical v rámci svého výcviku. Psi se takto naučí nebát se podivných zvuků a strašlivých světel.

Izraelští badatelé v oblasti cybersecurity, Noam Rotem a Ran Locar, během svého zkoumání zjistili, že specializovaná jihokorejská bezpečnostní firma Suprema v rámci jejího nového systému Biostar 2, který umožňuje centrální kontrolu přístupu do zabezpečených objektů, přinesla každému, kdo si umí pustit internetový prohlížeč, biometrická data, hesla nebo otisky prstů miliónů lidí.

Economist přinesl zprávu, která má potenciál zasáhnout tradiční rodinu po celém světě. Místo mužského nástupce se údajně jávský sultán Hamengkubuwono X rozhodl tíhou vládnutí pověřit svoji dceru.

Keanu Reaves způsobil v São Paulu zděšení, protože během natáčení série Conquest, kde hraje hlavní roli, jeho produkce nechala vypnout pouliční osvětlení v oblasti natáčení, po kterém následovaly výbuchy a světelné efekty. Vzápětí se objevila zpráva, že Mr. Anderson vulgo Neo se vrací.

V São Paulu se lidé zděsili, protože k nim doputoval mrak z hořících pralesů, během dne zakryl oblohu a způsobil tmu.

Mexico United Against Crime (MUCD) informovala, že poprvé v historii země soudce přiřkl právo na rekreační užívání kokainu dvěma občanům Mexika. Výrok soudu je v souladu s politikou prezidenta Obradora, který zřejmě pochopil, že válku s drogami nelze vyhrát.

V Bolívii, na hranici s Brazílií a Paraguayí, začal operovat největší hasící letoun na světě SuperTanker, s capacitou 75.000 litrů hasícího přípravku. Přestavěné jumbo má pomoci v boji proti rozsáhlým požárům Amazonského pralesa.

Blesk zabil v polských Tatrách, v okolí horského štítu Giewont, 5 lidí a víc než stovku zranil. Všude byla ležící těla, řekl k tomu šéf polských záchranářů, Jan Krzysztov.

Sardinie se rozhodla bránit proti množícím se krádežím svého bělostného písku ze svých bělostných pláží a do svého právního rámce zamontovala šestileté tresty vězení za tyto děsivé skutky.

V Nigerii, ve městě Osogbo, začal tradiční festival plodnosti. Lidé v oblasti věří, že místní háj je jedno z mála míst na světě, kde se zjevují duše.

Indonéský prezident Joko Widodo řekl, že desetimiliónové hlavní město Jakarta se propadá pod hladinu moře a bude tak nutné ho přemístit. Jako nová destinace byl vybrán Východní Kalimantan, provincie na ostrově Borneo.

Demonstranti v Hongkongu si našli novou zábavu. Uřezávají sloupy, na kterých jsou umístěné kamery a když se jim podaří ty sloupy povalit, zlovolně po nich dupají.

Badass kapitánka lodi Sea Shepherd, Pia Klemp, která se proslavila svým urputným zachraňováním topících se uprchlíků ve Středomoří, odmítla medaili za hrdinství od starosty Paříže a řekla k tomu, že: “ Nepotřebujeme autority k tomu, aby nám říkaly, kdo je hrdina a kdo je ilegál. Ve skutečnosti k tomu nemají ani žádné právo, protože jsme si všichni rovni.”

Virtuální žena Miquela k těmto citátům a k fotce kapitánky na Twitteru napsala: ”Is she single?”

 

 

Minulý Last week

 

Reklama