Reklama
 
Blog | Ivan Derer

Příběh růžového delfína

Má rád sex s těmi nejkrásnějšími ženami, léčí nemocné děti a nakonec slouží jako návnada. Je to příběh růžového delfína.

Jde o jednu z nejsilnějších a zároveň nejkrásnějších jihoamerických indiánských legend. Legenda, která překračuje hranice států. mapaboto.jpgNa mapce červeně zvýrazněn výskyt.

Když se džungle pomalu zavírá do tmy, Boto cor-de-rosa (růžový sladkovodní delfín) se změní v krásného mladého muže a zůčastňuje se oslav a tanečních zábav ve vesnicích podél přítoků i hlavních toků Amazonky.

Je elegantně oblečen a nepozorovaně se vmísí mezi tančící lidi. Má na hlavě klobouk, kterým zakrývá dýchací otvor na hlavě a neomylně se mu daří svést tu nejkrásnější ženu ze všech přítomných. Mladík je vysoký, silný a dokáže dobře pít.

Reklama

Zmíněná žena je v podstatě omámena krásou, elegancí a vyjadřovacími schopnostmi mladíka a po protancované noci s ním odchází trávit její zbytek na břeh řeky. Legenda je posílená informací, že sexuální náruživost  svůdce je svojí dokonalostí nesrovnatelná s normálním smrtelníkem.

Zhruba po měsíci žena zjistí, že je těhotná a všem ve vesnici sdělí radostnou novinu. Čeká dítě s růžovým delfínem a tím pádem je jí věnována zvýšená pozornost a zároveň nikdo neřeší, kde je otec dítěte.

Mladík se už totiž nikdy neobjeví. Při svítání odchází do řeky, kde se mění znovu v rybu.

boto2.jpgLegendy dál dokládají případy, kdy se zhrzení manželé a milenci dostali s krásným cizincem do půtky. V některých případech, kdy muži použili nože a svůdci se podařilo uniknout do vody, byli druhý den u břehů řeky poblíž vesnice nalezeni mrtví delfíni s bodnými ranami v těle.

Další ústně předávané příběhy z hlubin amazonské historie dokládají případy záchrany topících se žen, ale i mužů, zmíněnými savci.

Od legendy se můžeme dostat k současnosti, kdy se genitálie růžového delfína používají jako afrodisiakum a jeho oko, které má celkem logicky magickou moc, protože dokáže uhranout i tu nejkrásnější ženu, se používá při hledání životního partnera.

Od podivného využití životních orgánů mrtvého zvířete se můžeme ale dostat klidně až k tomu, jak živé zvíře může úplně prozaicky pomáhat lidem.

V Amazonii se tomu řiká "rolfing."

Svůj původ má léčebná terapie pro smrtelně nemocné děti v USA, kde ale Američani používali delfíny chované v zajetí, takže smutné ryby smutným dětem nepomáhaly, tak, jak by mohly.

Kousek od Manausu, v jednom z mnoha slepých ramen řeky Rio Negro, se koupou děti trpící leukémií sRolfing.jpg růžovými delfíny. Přívětivá a hravá povaha inteligentní ryby má na děti výbornej terapeutickej vliv. Kontakt se zvířetem zlepšuje dětem chuť k jídlu, zlepšuje jim taky krevní obraz, ale hlavně jim zlepšuje náladu. Děti, který si hrajou s delfínem tak zapomínaj na svojí nemoc.

Dalo by se říct, že to je ale nádhera, to by život ale nesměl bejt takovej, jakej je.

Růžový delfín se pravděpodobně brzy dostane na seznam ohrožených druhů. Jelikož má dobrý maso, který chutná jinejm druhům ryb, začali rybáři používat mrtvýho růžovýho delfína jako návnadu. Technika se objevila poprvé v Kolumbii, ale jelikož je poměrně hodně efektivní a zaručuje pravidelný růst úlovků, rychle se šíří do jiných oblastí Amazonie. Na trzích je už tenhle savec, dorůstající až dvou metrů, k dostání za pakatel jedný stovky realů (asi tisíc korun).

Za poslední rok se stavy růžového delfína v oblasti Mamirauá, která slouží jako místo pro studium, snížily o deset procent. Snižující se stavy spolu s poměrně dlouhou reprodukční dobou ( ryba je březí osum a půl měsíce) nedávají tajemnému švihákovi z vesnických tancovaček mnoho naděje do budoucna.

Jedině, že by změnil povahu a začal bejt zlej!